the whole town was downhill

hela staden sluttar. spatserar i nerförsbacke. och det känns gött. riktigt gött.

sjukdomen börjar ge med sig tycker jag allt. vädret är så mycket finare när man hinner tänka att det är fint. och vitt te med granatäpple är godare efter sisådär 10-12 koppar á 5 dl. imorgon stiger vi upp med tuppen och tar bandet med oss till Värmland för att ta Kil med storm. ikväll, halv sex i bifrost, blir sista repet och efter det planeras det en smooth landning i Landvetter, Solkullevägen. inatt tänker jag sova förträffligt, djupt och gott. 

om ni ska lyssna på bra musik av Loney Dear ska ni lyssna på
D Major,
Dear John,
I Fought the Battle of Trinidad and Tobago och
I am John + allting annat han rört.

anderssons villa

tänkte plugga samhälle tills morgondagen. samhällsuppgiften hamnade i boken jag lämnade till min käre flickvän. tänker plugga matte tills morgondagen. tänker missbruka sångläraren förtroende och säga att jag har övat på läxan, har ont i halsen och har en stum dag. tänker fika upp anderssons fika. bra ide. godnatt.

glada saker.

grejer som gör mig glad.

1. i mitt hem finns det i skrivande stund kalaspuffar, dessa godbitar är resterna ifrån lördagens gottis till kvällen. de räcker till och med till frukost till imorgon. kanske.
2. jag har duschat kvällsdusch, vilket innebär att jag ger mig själv tumme upp för nakensovande. 
3. smaklökarna mina börjar tycka om honung som jag måste få i mig för att bli frisk, efter alla dessa liter av honungsvatten/honungste så börjar de äntligen finna sig.
4. jag har nästan koll på läxor och prov som komma skall, denna influensa har våldtagit min almenacka som på senaste tills idag varit nästintill tom.
5. tyska 4 är en kurs på endast ett år + inga nationella i tyska, meritpoängen är enda anledningen till detta fasansfulla påhitt. 
6. jag har nästan övertygat Axel om att bygga en trädkoja med mig i sommar, med betoning på nästan.
7. jag får sova nästintill nio timmar inatt, lång natt bäddar för en stressig morgon och en bra dag. 

julia nilsson har tagit bilden.
julia är duktig fotograf.

åh

Inte ens kents nya singel drar upp humöret, men här är den.


jahopp..

Då blir det ingen Hönökonferens detta år för familjen Andersson... Hela Usa resan var planerad efter hönö och datumen som var förra året. Och så har de ändrat datumen. Där förstördes en del av året och veckan man såg så mycket fram emot mot under sommarlovet, man har ju taggat i snart ett år... åh.

hejhopp

Som sagt, om vi vill checka in lite fräniga bilder från longboardåkningen i söndags så går ni in på Julias blogg! Juliasblogg.
Martin gjorde också en mycket fin film!


Nu skiner poseidon

Jag hoppas att alla har fått njuta av denna härliga dag vi har haft här i göteborg! Det har verkligen varit en sån dag då man kommer hem på kvällen och är helt slut och varm om kinderna, en riktigt fin sommardag! Dagens höjdpunkt var longboardåkningen i staden. Den gick av stapeln klockan 2 i slottskogen och avslutades klockan 6 i bifrost! Många härliga personer och mycket grym åkning, amen för det! Nu ska jag andas lite och ta en dusch. Ha det bra vänner. (Jag hoppas att någon bild ska komma upp någon dag)

lördag

bloggen har på senaste blivit lite mera axelutanalex, det kan ni tacka ett smärre virus som angripit först mig och sedan min käre laptop Herman. för mig urartade detta i 40graders feber, hosta och slem i alla dess hålor. något vidrigt uttryckt. för Herman slutade det hos pappa-akuten med anti-virusprogram, ominstallationer och hjärt- och lungräddning. nu står vi på båda benen igen, och ikväll blir det umgänge hos Gustav i hans nya boning. jag önskar er en fortsatt god helg och en förträfflig afton!

Mycket härlig torsdag!

Jag änskade såååå mycket att jag skulle kunna ta lite bilder och lägga upp, men problemet är att jag inte har någon kamera och för er som tänker "använd din mobil" så kan jag häsla att jag har en nokia, också kallad tegelsten.

Idag har jag varit i skolan från 8 till 8, true shit. För det första så är torsdagen min längsta dag, från åtta till fyra, sedan är det så att vi ska sjunga kör till inga minde än Augustifamiljen (de som spelar till håkan bl.a.). Så kören började halv fem och slutade vid sex, till min glädje så lät det faktiskt riktigt bra idag! Sedan stannade några i klassen och kollade på den sötaste av teatrar som våra klasskamrater framförde, pelle svanslös! Den var sjukt bra! Jag blev lite rörd faktiskt för den var så fin... sshhy. Så jag var helt enkelt inte hemma förrän klockan 8!
¨
Nu ska jag lyssna på lite musik och bara njuta lite! Imorgon blir det hungerspelen på bio med klassen och parallel klassen! tagga!
Godnatt everybody, hejhej.
.
(Simon Ljungman är han som leder kören, längst åt höger)

Axel hälsar godnatt

Tänkte hinna med ett litet inlägg innan jag släcker ögonen och säger godnatt. Jag ligger i min säng och lyssnar på musik, eller musik och musik, mer intervall toner som kommer på gehörsprovet imorgon... Annars är jag lite depp, Frölunda förlorade vilket innebär att det är slut på hockeymatcher, inga mer jobb på ett tag... Jag får tagga handbolls VM istället! Detta blev kort och sammanfattat, sovgott mina döttrar och söner.

Fjunfight uppdatering

Vänner, jag vill meddela till er att jag är en stolt förloare av fjunfajten 2012. I cirka 3 veckor stod jag ut men sedan fick det vara nog! Jag är med andra ord befriad.

Kvar i matchen är fortfarande Alex, jakob och gustav som kämpar tappert! Fortsätt att heja, satsa lite pengar, ta en kopp kaffe, för denna match är inte vunnen ännu!

Waaaaah

Den 25:e april släpps Jag Är Inte Rädd För Mörkret. Håll andan

Jag taggar!!!



muskler

aloha! 
er vän och livskamrat Alex ligger nästintill fastbunden i sängen med feber, hosta och värk i alla leder som finns. ynklig och bedrövad, uppgiven och nedstämd.

i övermorgon blir det idrottsprov, gudskelov att det är teoretiskt, på kroppens muskler och leder. på latin. jag kan numera på ett mera professionellt sätt säga "ryggmuskler", så vetenskapligt som "erectus spinae".
jag har också klottrat ner en hel del minnesregler. exempelvis för en sorts led som kallas kulled så står det i mina anteckningar "axel tycker det är kul att röra på höfterna", det översätts till "det är en kulled i varsin axel och varsin höft". inte jättekul. ungefär så kul man kan ha det. nu ska jag spela pokemon. ha er en vacker söndag!

axeleleleleleee

Hello amigos. Är nyss hemkommen från en riktigt sugig match. Frölunda fick stryk med 5-0 på hemmaplan, Katastrof. Idag har jag också väntat mer än 2 timmar på bussar, mest för att jag hade dålig tidsuppfattning... Nu sitter jag hemma i mitt rum, på ena skärmen har jag fotboll, på andra bloggen och på tredje har jag pokemon! Laddade ned hela säsong 1-2, värt! Hoppas alla har en bra lördag. hej då!

you give me fever

you give me fever


tanke 1: åh vilket sväng!

tanke 2: vilken bra liknelse, "du ger mig feber" = "åh du är så het". jag gillar det.

tanke 3: vilken skitliknelse, feber är det värsta som finns typ. 

tanke 4: hon kanske hatar mannen som ger henne feber?

tanke 5: åh vilket sväng!

Sova?

Ojojoj vad jag är trött och vill sova osv. Jag önskar jag sover lika skönt som den hära pojken inatt. Han har för övrigt åkt på vinter sjukan med feber, så jag önskar dig ett stort krya på dig! Sovgott


snabb tanke

(om det fortsätter såhär kanske det blir jag som blir utnämnd av mig själv till veckans skägg någon gång i maj!)

sova

om jag inte hade legat i min säng hade jag poserat så fint som axel gjort i två inlägg nedanför. närmaste klädesplagg ligger cirka en kroppslängd bort, och orken min är långt ifrån en kroppslängd mätt. jag kan ju inte posera naken heller! istället delar jag med mig av en bild på en snaggad Axel som sussar så sött i min soffa i höstas. (den hade han inte räknat med när han klagade på att jag skulle uppdatera oftare!) hoho! nu skall jag fylla på energidepåerna med lite sömn, goder afton mitt kära herrskap!



veckans babe. vecka 11.

2012

Loreen blir denna veckan veckans babe!

Motiveringen lyder: snygg, duktig, ödmjuk. Vi inväntar hennes kommande soloalbum som tydligen spelas in nu enligt Metro. Låt oss hålla tummarna att det blir magiskt. ett eufori!

Axel is in THA house! (Igen)

Ojojoj vad jag tycker om återbud, även de sena! Ikväll är det match igen! 19.00 går det av stapeln, Frölunda vs brynäs. Time to shine with the ice cream! Ha det bra!

Tumme upp (Med tandställning) på det!

Hej alex

Axel is in THA house!

Hellu friends! Vad är det för underbart väder jag ser utanför fönstret i mitt kära landvetter? Vilken härlig sol vi har fått in över vårt avlånga land! Igår var jag ledig, så jag fick spendera hela dagen med att bara njuta! Jag tog årets första springturen i vår solen, det gick lite segt men vad förväntar man sig efter ett vinter uppehåll? Vi (jideon) spelade lite musik med en barnkör med namnet singo på kvällen. Sedan sov jag hos alexman och vi bakade muffins i hans nya muffin maskin och under tiden kickade jag some asses i kortspel, Bam! Nu ska jag plugga historia till provet imorgon, annars lugn vecka. En lektion idag och ledig på torsdag, gött! ha det bra kära underbaringar. hejhe


Veckans skägg 11 mars

Veckans nominering till veckans skägg går till Bon iver!
Motivering: Han var med på min förra blogg men han har ej blivit nominerad på denna blogg! Hans magiska musik och skägg får oss att fullkomligt häpna, till vår glädje kommer han till göteborg i sommar, tagga!

Sjövik!

hej och hå i gardinen den blå! Alex sitter barnvakt en afton som denna i en villa i Sjövik (som förövrigt kryllar av majs och diverse bondgårdsdjur)!

Objektet som vaktas
Fullständigt namn: Olivia Sanvincenti Leyonberg
Ålder: 5 bast
Gillar: Innedagar på dagis, Nickelodeon och färgglada godisnappar
Ogillar: Skumgodis och champinjoner
Favorit i Melodifestivalen 2012: Sean Banan, "för han brukar skaka rumpa!"
När Nickelodeon nu är på TV och mina läxor är förhållandevis färdiga så får jag tid att göra saker jag annars inte har tid för. Jag sitter nu och slipar på ett CV med hjälp av min käre far Magnus via mailen. Förövrigt fyllde han 45 igår, far fick en muffinsmaskin i födelsedagspresent av mig och min numera ganska tanzaniske syster vilket resulterade i citronmuffins till frukost denna lördag. Jag gillar helg!

kent

Idag är det typsikt kent väder ute. Så jag tänkte att jag skulle dela med mig av de två första kent låtarna jag blev frälst med. Lyssna på dem, det är en barnkör på den ena.

http://open.spotify.com/user/axelanskate/playlist/3epbHz1KCn64MUWDbnFsDe

Axel vid tangentbordet

Hejhejhej! Något som jag tänkte skulle bli positivt när jag skaffade blogg med alex var att man inte skulle behöva göra lika mycket inlägg. Men jag har insett att alex också tänker så... för vi är mycket dåliga på att uppdatrera! Så nu ska det bli förendring! Idag satte jag klockan på 9, åt frukost, packade skolväskan med plugg och åkte till mölnlycke. Man skullle kunna tro att jag trodde det var skola men nej. Utan jag satte mig i biblioteket och pluggade med Gustav! Nu är jag hemma och ska städa huset fast jag fick precis massa insperation till att skriva musik så städningen får vänta! Ha en bra lördag kära vänner, fånga dagen. hejhej

20 april

jag antar att nästan ingen undgått att se videon "Kony2012".

för er som inte hört talas om den eller inte orkat kolla på den så handlar den om en man i uganda som leder en rebellorganisation där som kidnappar barn, tvingar dom till sex eller till att bli barnsoldater och skjuta sina föräldrar. skär i deras ansikten så att de föralltid kommer se vanskapta ut. mer än 30'000 barn har drabbats. usa har satt in militärstyrkor i uganda för att hjälpa till att arrestera Joseph Kony, men kan dra tillbaka styrkorna ifall nationella civilbefolkningen inte visar något intresse i att ha trupperna kvar. i videon uppmanas vi människor att den tjugonde april åka in till storstäder och tejpa upp posters och att göra Joseph Kony känd nog för att hela världen skall bry sig. 



aftonen den tjugonde april hoppas jag att vi syns i stan, att vi har posters med oss, våra armband på oss och våra action-guider inlästa. be there.

Mitt liv osv.

Idag är en stor dag för mig men en vanlig dag för mänskligheten. Jag har äntligen tagit mig i kragen och börjat planera mitt liv. Jag har insett att det inte går längra att planera en vecka framåt och tacka ja till allt veckan efter, det går bara inte. Stressen som uppstår när man inser att nästa vecka är en ny vecka och man har helt glömt av vad man är uppbokad på. Men nu har jag rotat fram min gamla gymnasiealmenacka som jag fick när skolan började. Varje vecka är nu struktuerad och planerad och det känns faktiskt jävligt gött om man får säga så!

Under kvällen nu så är det klasskonsert, på låtlistan står genren visor i fokus. Så om någon har vägarna förbi Hulebäckgymnasiet vid klockan 7 så slå en signal!

ett spanskt ja plus pokemon minus poke och sen en ek i pluralis

(rubriken ovanför skulle jag anse stå för 'simon och ekarna', bara en gissning)
jag läste igår afton äntligen ut Simon och Ekarna, som skulle lästs ut förra onsdagen om min käre svenskalärare hade fått bestämma. Imorgon skall jag lämna in en skrivuppgift på denna, plus en seriestripp på tre rutor som skall sammanfatta hela boken. jag önskar att jag hade haft tid, energi och motivation till att läsa massor av böcker, ibland kan det vara rätt rofyllt att plantera baken i soffan och borra ner huvudet mellan sidorna. 

idag hade vi friluftsdag. jag hade valt "hälsospåret", vilket innebar massage och yoga, vilket innebär att jag nu är smidig som en ål, vilket innebär att jag inte längre kan knäcka min nacke, vilket innebär att mitt livs krydda nu har tagits ifrån mig, och nu måste jag hitta någonting lika skönt. friluftsdagar förstör livet.  men först; en kissepaus!

Måndagsbarn

Denna kväll har jag gjort något jag inte gjort på flera år känns det som (men det var nog max en vecka sedan), lyssnat på Håkan Hellström konstant i två timmar. Jag förstår inte hur han lyckas men han gör mig alltid mållös på sitt konstigaste sätt. Nu ska jag fixa lite pappet som ska lämnas in till min nya boss på scandinavium! Ha det bra. pusshej

melodifestivalen

håhåjaja (föreställ er mig med pipa i munnen och mustasch i min skrangliga gungstol som gnisslar vid minsta rörelse)! far, mor och flickvän går emot mig när det gäller programval i tv-soffan, Gladiatorerna förlorade mot Melodifestivalen med tre mot en. livet är hårt ibland skall då farfar Alexander säga er! det är bara att bita ihop och komma igen, vi klarar det tillsammans vänner!

Sov gott

Kära hjärtevänner. Axel is in the house efter en lång dag. Under eftermiddagen, cirka halv 6 skulle jag möta min kära kusin utanför donken för min debut som kioskjobbare på Scandinavium! När chefen gav mig papperna i min hand kände jag mig redan som hemma. Så kvällen har för min del spenderats med att gå upp och ned i trappor för att sälja storstrutar (glas) och godis! Det var faktiskt mycket ansträngande så nu är jag mycket sömnig.
Vet inte om ni förstod vad jag försökte förmedla, men jag har fått jobb på scandinavium! weeeeho. Sov gott nu mina buddies! pusshej

ballerinakex

jag avnjuter nu, som rubriken kan antyda, ballerinakex och grönt te såhär på kvällskvisten. helt magiskt gott.
imorgon tio och trettio smäller det, för då är det matteprov. jag skall bara spika sista avsnittet och sen är jag redo för att nattas av mig själv. ibland önskar jag att jag hade en dubbelsäng och att jag hade ett schema för alla vänner som skulle sova över. hade varit mysigt. sova ensam kan kännas torftigt, men jag har äran denna helgen sova två av två nätter med min bättre hälft Frida. 

pyjamas
(till vänster ser ni ett fridaben täckt av en röd pyjamas, till höger ett alexanderben täckt av en blå. inte könsstereotypt. no no.)

nu blir det slutspurtsplugg. god natt små kamrater och tack för idag. nattinatten.

RSS 2.0