Axel hälsar

God Jul på er. 
 
https://soundcloud.com/axel-andersson-2 

högskoleprovet

nu skall ni allt lära er lite svenska ord som skall kunnas när ni gör högskoleprovet, annars får ni smisk av samhället och hamnar i ett gathörn.
  • tillkortakommande - brist, svaghet, misslyckande
  • enerverande - irreterande, påfrestande, uttröttande
  • antvarda - överlämna, ge bort
  • förebrå - klandra, kritiseras för. motsats till berömma eller prisa
  • konträr - motsägelsefull, icke besluten
  • opulent - överflödande, med riklighet
  • sylfid - späd, graciös, skir
  • asynkron - icke samtidig, inte synkroniserat
 
det var nog för ikväll. studera flitigt nu mina kära elever. förresten letade jag upp orden själv. tacka SAOL (svenska akademiens ordlista) som har lanserat en iPhone app. världens bästa grej. godnatt

mycket skall man vara med om

jag var hos hälsosamtal hos skolsyster för ca en månad sedan. casual, vanligt samtal.
hon frågar mig ifall jag besväras av huvudvärk, jag svarar ja. (jag menar, vem besväras inte de stunder man har huvudvärk?)
hon frågar mig ifall jag tar huvuvärkstabletter, jag svarar ja. typ tre gånger i veckan. hon stirrar mig djupt i ögonen och säger "Alexander, jag tycker att det är alldeles för mycket.
hon frågar mig ifall jag vet varför jag har huvudvärk, jag svarar stress, lite sömn.
hon frågar ifall hon skall skicka remiss till sjukgymnast för avspänning och massage, jag svarar ja. (jag menar, vem hade inte sagt ja?) 

så, imorgon har jag första massagetiden inbokad på en veckobasis finansierad för skattepengar. av rykten väntas uppvärmda kuddar och lugnande musik, sedan blir det axel- och ryggmassage i sisådär en halvtimma. jag fettaggar! 09.00 skall jag bli en ny, uppmjukad och rejält tillknådad karl i mina bästa år! 

(imorgon klockan 12.20-16.00, utan rast, är det körrep med ettorna. gah....)

kristianstad nästa helg?

dagens bedrift: koka 4,5 dl mannagrynsgröt i kastrull rymmande 5 dl. inget kokade över, inget brände vid.

infinner ni er i den ljuvliga staden kristianstad nästa lördag, femtonde december, så skall ni veta att jag, Ellen och Isak spela jazz på en fin 'kreativ eftermiddag'. då får ni komma och kolla och köpa fina grejer på designmarknaden vilken vi spelar på.

annars mår jag fint. har fina lärare måste jag säga, fetfina fisken-fina lärare faktiskt. imorgon har vi engelskaredovisning av temat Shakespeare där 'The Twelfth Night' skall spelas upp med hjälp av strumpdockor. och prov i musiklära, utan strumpdockor. men jag är glad faktiskt. det är snö, och jul om 21 dagar och julavslutning om 16. 11 skoldagar. typ ingenting. 



RSS 2.0